Klassiska Safariresor

Vanliga safariresor

Vanliga safariresor, eller klassiska safariresor, är den vanligaste safariresan. Tanzania är ett klassiskt safariland och därför ett utmärkt val för att göra sin efterlängtade safariresa. Den där resan man kanske sparat pengar länge till och drömt ännu längre om.

Men att en vanlig safariresa skulle vara vanlig är så långtifrån verkligheten som man kan komma. För hur ofta vaknar man upp mitt på vildmarken, fikar i närheten av en flock lejon eller intar middagen i facklors sken med bushens alla ljud som ackompanjemang?

     Varför vanlig safariresa till Tanzania?

Tanzania är safarilandet med stort S och landet som många tänker på när man hör safari. Landets många safariparker kryllar av djur – Tanzania är hem till alla Big Five och Serengeti till den fantastiska Migrationen. Parkerna erbjuder alltifrån storslagenhet, till intimitet, till avlägsenhet. Men alltid med äkta safari som högsta prioritet.

Safari i Tanzania har någonting för alla. I norr finns de spektakulära parkerna Serengeti och Ngorongorokratern som är några av Afrikas bästa. Här kan man vänta sig både det bästa djurlivet och olika typer av boenden så att varje resenär blir nöjd. I södra Tanzania finns landets två största parker Selous och Ruaha. Trots parkernas storlekar är boendena är ofta intimare för en genuinare safarikänsla. Djurlivet går inte heller att klaga på. Utbudet på olika safariaktiviteter är i regel större i söder än i norr, med vandringar, båtsafari, nattsafari, fly camping m.m. För än mer äventyrlighet kan man söka sig till västra Tanzania. Här finns de avlägsna, nästan orörda, parkerna Katavi och Mahalebergen som erbjuder äkta vildmark, långtifrån massturismens klor.

Vanliga safariresor kombineras ofta med solsemester vid Indiska Oceanen, ofta på någon av de sagolika Zanzibaröarna. Precis som på safari, kan man hitta boenden i alla typer och prisklasser.

     Vad kostar vanliga safariresor till Tanzania?

Safariresor är dessvärre inte billiga. Exakt vad vanliga safariresor till Tanzania kostar är omöjligt att svara eftersom många parametrar spelar in – t.ex. vilken park man åker till, vilket boende man väljer och vilken tid på året man väljer att åka. Väljer man dessutom att åka till Zanzibar blir det givetvis dyrare.

När man hittar man safariresor som kostar 25 000-30 000 kr, eller mer, ska man veta allting som faktiskt ingår: flygbiljetter, transport inom landet, safarifordon, safariguide, parkinträde, boende med alla måltider, safari och ev. resa till Zanzibar med boende. Vanliga safariresor till Tanzania, med svensk arrangör, brukar pågå 9-14 dagar, beroende hur mycket tid och pengar man kan avvara.

     Vad innebär vanliga safariresor till Tanzania?

Låt inte ordet ”vanlig” avskräcka; vanliga safariresor är, som sagt, långtifrån vanliga. Man får uppleva och se djur och miljöer som man annars bara kan drömma om

Under en vanlig safariresa bor man på en safarilodge, i t.ex. en bungalow, eller i ett tältcamp, i ett rymligt tält. Rummen är fina och fräscha med bra faciliteter. Boendet har förmodligen en restaurang, bar, stor matsal, pool och kanske till och med ett litet spa. Exakt vad boendet erbjuder beror helt på hur mycket det kostar. På vanliga, klassiska safariresor kan man vänta sig god, vällagad mat (ofta som bufféform), städning och annan service och härliga privata rum.

Det mest ovanliga med vanliga safariresor är givetvis djuren och miljöerna. Att bo mitt på savannen är sannerligen inte någonting som hör till vanligheterna. Detta, tillsammans med alla djur man får se, kommer att vara ovärderliga erfarenheter.

När man åker runt på game drive (den vanligaste safaritypen) tar djuren inte hänsyn till hur många kronor du lagt på din resa. Man kan se precis lika många djur, eller ännu fler, för en betydligt lägre peng. Kanske är det just därför s.k. ”vanliga safariresor” är så speciella och allting annat än vanliga.

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

    Datum för avresa

    År
    Månad
    Dag

    2019-06-12T12:24:20+00:00