Exklusiva safariresor

Exklusiva safariresor

Kanske är inte ”lyx” det första man kommer att tänka på när man på safari. Hur lyxigt kan man egentligen bo mitt ute i den afrikanska vildmarken? Svaret är att man kan bo mycket lyxigt. Nuförtiden finns det så pass exklusiva safariboenden att till och med kändisarna väljer att åka hit. Exklusiva Singita Sasakwa Lodge i Serengeti har huserat Oprah som George Bush. Och varit bröllopsresedestination för både Amal och George Clooney och Jessica Biel och Justin Timberlake.

Många exklusiva safariboenden vill å ena sidan gå tillbaka till det mer genuina. Man skrotar helt idén med stora resorter. Istället satsas det på mindre boenden, som är mer avskilt belägna. Om själva lodgen eller campen vill vara intimare, är de privata rummen ofta stora och pråliga. Boendets färre rum, med utsökt inredning, ska å ena sidan inbjuda till en autentisk, jordnära känsla. Å andra sidan kan ständig uppassning, nymanglade lakan och kanske till och med privat kock kännas ganska långtifrån en genuin vildmarksupplevelse. Faktum kvarstår dock – exklusiva safariresor är safariresor med det där lilla extra.

     Varför exklusiva safariresor till Tanzania?

Tanzanias parker präglas inte i samma utsträckning av massturismen som många i Kenya och Sydafrika gör. Många safariboenden i Tanzania är mindre och intimare, till och med i populära parker som Serengeti. Då öppnas möjligheten att satsa extra mycket på rum, omgivning och varje enskild gäst. Därför är Tanzania är ett av de bästa länderna att åka till vad gäller exklusiva resor. I Serengeti i norr och Ruaha i söder finns några av Afrikas mest exklusiva safariboenden.

Eftersom safariresor redan är dyra som de är, kan det kanske verka onödigt att lägga ännu mer pengar på dem. Men varför inte se på det som en investering vad gäller minnen och erfarenheter? Om en safariresa är någonting som man får uppleva en gång i livet kan man lika gärna satsa stort. Och faktum är att man, med otur, kan behöva betala hutlöst med pengar på safari i ett mycket enkelt tältcamp med dåliga faciliteter.

Safari är dessutom stora företag som innebär långa flygresor och långa transporter till avlägsna platser i vildmarken, långtifrån tryggheten hemma. Man kan därför se till att göra resan så bekväm och skön som möjligt. Att vara på safari är som att vara i en drömvärld i sig. Så varför inte, om man har ekonomisk möjlighet, göra resan ännu mer drömsk och oförglömlig?

     Vad kostar exklusiva safariresor till Tanzania?

Precis som med en vanlig safariresa är det svårt att exakt säga vad en exklusiv safariresa kommer att kosta. Och precis som med en vanlig safariresa ingår flygbiljetter, all transport, parkinträde, privat fordon, privat guide, safariboende och mat – men med ytterligare lyx, flärd och guldkant på resan. Man får givetvis betala därefter. Räkna med att det kostar hundratals dollar per natt, per person.

     Vad innebär exklusiva safariresor i Tanzania?

En exklusiv safariresa innebär att safarin präglas av en lyxig aura och inpackning. Man kan få bo i rum eller tält stora som takvåningar med lyxiga badrum med fluffiga handdukar, en enorm säng bäddad med de finaste lakanen, ett stort vardagsrum (kanske med öppen spis) och privat veranda med pittoresk vy – alltihop paketerat med utsökt inredning. Många boenden har olika exklusiva teman i sina rum. T.ex. i Serengeti kan man bo i tält designade i lyxiga 1920talsstil.

Notera dock att vissa boenden kan slänga sig med begreppet ”luxury” lite som de vill. Ta reda på vad begreppet faktiskt innebär – ofta är rumspriserna en indikation på graden lyx man har att göra med. Man kan även läsa vad som faktiskt erbjuds (förutom safari). På riktigt exklusiv safari kan det t.ex. finnas lyxfaciliteter- och aktiviteter som pool med utsikt över de ändlösa vidderna, gym, tennisbana, yoga och gym, spa och massage, hästridning, bågskytte m.m.

Maten på safari är genomgående god, men på exklusiva safariboenden satsar man givetvis extra på sina kockar. Man får inta högklassig mat i de mest pittoreska miljöer, kanske på den privata verandan eller uppdukat mitt i det vilda. De riktigt exklusiva safariboendena kan till och med erbjuda privata kockar.

På sitt rum får man personlig service, städning och kanske till och med en egen ”butler”. Ingenting vad gäller servicen lämnas till slumpen och varje gäst behandlas som en kunglighet. Precis som på alla safariresor ska man dricksa personalen generöst.

Någonting som dock alltid lämnas till slumpen på safariresor är djurskådningen. Djuren bryr sig inte hur många nollor du lagt på din safariresa. Det finns aldrig några garantier vilka djur man får se eller hur många. I Tanzania finns dock många av Afrikas bästa parker och kanske det allra bästa djurlivet. Att man kommer få se många, många vilda djur går nästan att lova helt säkert.

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

    Datum för avresa

    År
    Månad
    Dag

    2019-06-12T12:23:59+00:00