Billiga safariresor

Billiga safariresor

Lyx och rikedom mäts inte alltid i pengar och saker, utan snarare i upplevelser och erfarenheter. Den som har varit på safari är verkligt rik på dessa. Att se savannen somna och vakna, bo mitt i vildmarken och vara på armlängds avstånd till vissa vilda djur är sådant som inte går att värdera i någon valuta i världen.

Rent kostnadsmässigt är safariresor inte direkt billiga, eller resor man bara gör i en handvändning. Men om man vill och är beredd på att planera och tumma på lyx och annat, kan man mycket väl komma undan med ett betydligt billigare pris. Allting är upp till en själv och vilken typ av safariresa man kan tänka sig att göra.

     Varför billiga safariresor till Tanzania?

Alla människor har inte råd att lägga hundratals dollar om natten, per person, för safari. Vilken tur då att detta inte är enda alternativet för den som drömmer om Afrikas savanner…

Om man är en resenär som uppskattar det enkla, det genuina och det mer äventyrliga är billiga safariresor till och med kanske det mest passande. Under billiga safariresor bor man förmodligen i tält. Man kommer naturen och vildmarken betydligt närmare, än om man har fyra tjocka väggar runt sig. Dofterna, ljuden, stämningarna – allting blir mer intimt och påtagligt.

Eftersom safariresor är i mångt och mycket även är vildmarksupplevelser, kan man passa att få ut så mycket så möjligt av just detta. Och vilket äventyr kan vara häftigare än att bo enkelt mitt på den afrikanska savannen?

     Vad kostar billiga safariresor till Tanzania?

Safariresor är sällan billiga, men de går att få billigare. Nedan följer några tips hur safariresan kan bli billigare:

 • Res under lågsäsong april-maj (varning för regn dock) eller mellansäsongerna oktober-november, februari-mars och juni.
 • Leta efter specialerbjudanden och rabatter som ofta är fler när det inte är högsäsong.
 • Ta inte inrikesflyg som är dyrare, utan gör all transport med bil, båt etc. Tänk på hur mycket mer man får se och uppleva av landet…
 • Åk inte själv, eller bara två, utan gärna ett par stycken eftersom det blir billigare. Alla passagerare delar nämligen på kostnaderna för fordon och guide.
 • Kör bilen själv (men pass upp för vänstertrafik och andra typer av vägar och trafik än hemma).
 • Bo i de billigare boendena strax utanför parkerna istället för mitt i dem (notera dock att man betalar parkinträde per dygn).
 • Tältcamper är ofta billigare än lodger.
 • Prata med och jämför olika researrangörer för att få det bästa, billigaste priset. 

     Vad innebär billiga safariresor till Tanzania?

Under billiga safariresor bor man förmodligen i ett enklare tältcamp, utan krås och krusiduller. Man får äta färdiglagad mat och tas hand om personal precis som på andra safariresor – du behöver inte tänka på att packa med stormkök eller avancerad vildmarksutrustning. Det som denna safari främst innebär är att allting görs i en enklare, och kanske även mer äkta, form.

Oavsett hur mycket eller lite man betalt för sin safariresa, kan man räkna med fantastiska upplevelser ute på savannen. Djuren påverkas inte av pengar och kostnader. De är aktiva under sina tider på dygnet och safariresan följer deras rytm. Man är trots allt främst på safari för djurens skull, inte för lyxens eller bekvämligheternas.

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

  Datum för avresa

  År
  Månad
  Dag

  2019-06-12T12:24:39+00:00